Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st paket kikärtor
- 4 st tomater
- 225 g paneer indisk färskost se tips
- neutral olja till stekning
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 0.5 msk färsk riven ingefära
- 0.5 tsk chiliflakes
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 dl vatten
- 1 kruka färsk koriander
- salt och svartpeppar
Till servering
ris
naanbröd Finns i asiatiska hyllan
Gör så här
Skala och halvera löken och skala vitlöken. Lägg allt i en mixer eller matberedare och mixa till puré. Det går också bra att grovriva löken och finriva vitlöken.
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Tärna tomaterna och skär osten i stora kuber. Hetta upp en stekpanna med olja och tillsätt lökpurén tillsammans med spiskummin, koriander, ingefära och chiliflakes. Stek under omrörning i 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fortsätt steka ytterligare 5 minuter.
Rör ner kikärtor och tärnad tomat. Tillsätt vatten, koka upp och låt puttra i 5 minuter.
Stek under tiden ostkuberna i lite olja tills de får fin färg. Lägg ner osten i grytan och rör ner hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt ris och naanbröd.
Tips! Paneer är en mild proteinrik indisk färskost som bland annat finns i Apetinas sortiment. Den som inte får tag på paneer kan ersätta den med halloumi.
Den indiska chilistarka grytan med kikärtor och mild paneerost gör du på en halvtimme.