Du behöver
Marinerad kyckling
0.5 st grillad kyckling
3 msk sweet chilisås
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
Gochujangmajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk gochujang
2 tsk pressad lime
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
Nudelsoppa
1 st valnötsstor bit ingefära
2 st klyftor vitlök
1 st röd chili
1 msk neutral olja
1 l vatten
3 msk kycklingfond
1 msk risvinäger
4 prt ramennudlar
2 st ägg
2 st salladslökar
300 g färdigstrimlade grönsaker, t ex morot
2 tsk sesamfrön
Gör så här
Marinerad kyckling Plocka köttet från kycklingen. Marinera med sweet chili, soja och sesamolja i en skål.
Gochujangmajonnäs Blanda alla ingredienser i en skål.
Nudelsoppa Skala ingefära och vitlök. Dela och kärna ur chilin (för mer hetta, låt kärnorna vara kvar). Finhacka allt och fräs mjukt i oljan i en kastrull som rymmer ett par liter. Häll på vatten, fond och risvinäger. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Lägg äggen i en liten kastrull med vatten, koka upp och låt koka på svag värme i fyra minuter. Kyl, skala och halvera.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i buljongen med grönsakerna, värm och häll direkt över i skålar. Toppa med kyckling, ägg, salladslök och sesamfrön. Servera med majonnäsen.
Tips: Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta. Den kan ersättas med sriracha eller sambal oelek.
Butiksgrillad kyckling är inte fy skam! Vi marinerar den och serverar i en mustig nudelsoppa med sting.