Du behöver
- 4 prt tagliatelle
- 1 st gul lök
- 2 st klyftor vitlök
- 4 st spetspaprikor
- olivolja
- 1 burk körsbärstomater
- 1 dl vatten
- 2 msk kapris
- 1.5 msk rödvinsvinäger
- 0.5 msk honung
- 1 burk cannellinibönor
- salt och svartpeppar
Till garnering
färsk basilika
Gör så här
Koka upp saltat vatten till tagliatellen i stor kastrull.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna.
Fräs allt i olivolja under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt tomater, vatten, kapris, vinäger och honung.
Låt koka utan lock i 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt. Koka pastan under tiden.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönorna i peperonatan och smaka av med salt och peppar. Blanda röran med pasta och garnera med färsk basilika.
Tips: Den som vill kan ersätta kaprisen med 1 dl svarta oliver.
En blandning av sött och salt. Den extra söta spetspaprikan i kombination med salt kapris ger en härlig smakbrytning i den italienska paprikaröran.