Pizza bianca med örter och oliver

Du behöver 1 st förpackning färdig pizzadeg 2 st mozzarellaostar 50 g pecorino- eller parmesanost 2 msk olivolja 8-10 prt svarta oliver 2 msk finhackade...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st förpackning färdig pizzadeg
  • 2 st mozzarellaostar
  • 50 g pecorino- eller parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 8-10 prt svarta oliver
  • 2 msk finhackade örter, t ex basilika och bladpersilja
  • 1 näve ruccola
  • nymald svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Lägg den färdigkavlade pizzadegen på papprad plåt, vik in någon centimeter av kanterna, runtom.

3

Dela mozzarellan i mindre i bitar och finriv pecorino, sprid ut över botten. Ringla över oljan och fördela ut oliverna.

4

Baka av i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg och osten smält.

5

Toppa med finhackade örter och ruccola och dra några drag med pepparkvarnen.


Kommentar:
Pizza bianca är pizza utan tomatsås med inspiration från Rom. Vi toppar med salta oliver, färska örter och rucola.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top