Du behöver
- 1 st förpackning färdig pizzadeg
- 2 st mozzarellaostar
- 50 g pecorino- eller parmesanost
- 2 msk olivolja
- 8-10 prt svarta oliver
- 2 msk finhackade örter, t ex basilika och bladpersilja
- 1 näve ruccola
- nymald svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg den färdigkavlade pizzadegen på papprad plåt, vik in någon centimeter av kanterna, runtom.
Dela mozzarellan i mindre i bitar och finriv pecorino, sprid ut över botten. Ringla över oljan och fördela ut oliverna.
Baka av i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg och osten smält.
Toppa med finhackade örter och ruccola och dra några drag med pepparkvarnen.
Pizza bianca är pizza utan tomatsås med inspiration från Rom. Vi toppar med salta oliver, färska örter och rucola.