Marinerade oliver med vitlök

Du behöver 2 st vitlöksklyftor 1 bitar citronskal 1 x 3 cm, det yttersta gula 1 st liten torkad chili eller 1 tsk chiliflakes 1...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar citronskal 1 x 3 cm, det yttersta gula
  • 1 st liten torkad chili eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 st rosmarinkvist
  • 2-3 st timjankvistar
  • 2 dl olivolja
  • 200 g blandade oliver avrunna

Gör så här

Lägg vitlök, citronskal, chili, örter och hälften av oljan i en ­liten stekpanna, koka upp ­under omrörning. Ta av från värmen, blanda i resten av ­oljan. Blanda i oliverna. Låt dra i minst 1 timme eller över ­natten.


Kommentar:
Lantbröd med tomatsalsa och marinerade oliver inleder måltiden. Servera gärna med ett glas ouzo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top