Du behöver
- 2 burk tonfisk i vatten eller olja
- 1 st liten rödlök
- 1 st blekselleristjälk
- 0.5 kruka bladpersilja
- 1.5 dl majonnäs
- 0.5 tsk färskpressad citronsaft
- salt och peppar
- 6 st stora formbrödskivor
- smör till stekning
- 6 st salladsblad
Till garnering
1 st liten rödlök finstrimlad
2 dl potatischips
2-3 st saltgurkor
Gör så här
Låt tonfisken rinna av.
Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka selleristjälken. Strimla persiljan.
Blanda majonnäs och citronsaft i en bunke. Vänd ner tonfisk, rödlök, selleri och persilja, blanda ihop med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Stek bröden i smöret och låt svalna.
Toppa brödskivorna med salladsblad, tonfiskröra, strimlad lök och chips. Servera med skivad saltgurka.
Mackorna blir extra lyxiga med topping av potatischips och saltgurka. Men de kan också toppas med till exempel skivade hårdkokta ägg.