Persisk linssoppa med lammfärs

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja att steka i 2 st morötter 1 st torkad lime säljs bl a på Willys...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 2 st morötter
  • 1 st torkad lime säljs bl a på Willys
  • 1.5 dl gröna linser
  • 0.5 dl finhackad bladpersilja
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 8-9 dl vatten
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g lammfärs
  • salt, svartpeppar

Tillbehör

fetaost
rostade pinjenötter
finhackad bladpersilja
finhackad dill
bröd

Gör så här

1

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Fräs löken i olivolja i en gryta, löken ska bli mjuk och glansig. 

2

Skala och tärna morötterna. Skär itu den torkade limen. Tillsätt morot, lime, linser, persilja, dill, 7 deciliter vatten, buljongtärning och paprikapulver i grytan.

3

Låt soppan koka tills linserna är mjuka, det tar cirka 20 minuter. Rör ner tomaterna.

4

Stek lammfärsen i olivolja i en het stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt färsen till soppan. Späd med vatten och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera soppan med fetaost, pinjenötter, bladpersilja,  dill och ett gott bröd.

6

Tips: Lammfärsen kan ersättas med blandfärs eller nötfärs.


Kommentar:
Torkad lime ger den här persiska soppan dess speciella karaktär. Den säljs
i butiker med utländska specialiteter och på Willys.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top