Lammköfte med rostad potatis

Du behöver Rostad potatis 700 g fast potatis olivolja vitlöksklyftor oskalade några kvistar timjan eller rosmarin salt 2 st grillade paprikor från burk 0.5 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Rostad potatis

700 g fast potatis
olivolja
vitlöksklyftor oskalade
några kvistar timjan eller rosmarin
salt
2 st grillade paprikor från burk
0.5 st burk marinerade kronärtskockor
1 st citron det yttersta finrivna skalet

Lammköfte

1 msk pankoströbröd
1.5 msk vatten
500 g lammfärs
0.5 st gul lök grovriven
1 st ägg
0.5 tsk spiskummin
0.25 tsk starkt paprikapulver
0.25 tsk chiliflakes
1 tsk torkad oregano
0.5 tsk torkad mynta
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör och olja till stekning
0.5 st påse rucola

Myntayoghurt

2.5 dl turkisk yoghurt
god olivolja
0.5 kruka mynta bladen
0.5 st granatäpple kärnorna
flingsalt

Gör så här

1

Rostad potatis Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor eller klyftor på längden. Skölj och torka i kökshandduk. Blanda potatisen med olivolja i en ugnsform, lägg i vitlöksklyftor och örtkvistar och salta. Rosta i ugnen i 30–40 minuter eller tills potatisen är genomlagad och fått fin färg. När cirka 10 minuter återstår, tillsätt grillad paprika, skuren i strimlor, och marinerad kronärtskocka. Toppa med -citronskal och lite färsk timjan vid servering.

2

Lammköfte Låt pankoströbröd svälla i vattnet i några minuter. Blanda sedan med lammfärs, riven lök, ägg, kryddor, salt och några tag på svartpeppar-kvarnen. När allt är väl blandat, dela upp färsen i åtta lika stora delar och forma till avlånga järpar. 

3

Stek dem i smör och olja tills de fått fin färg runtom och är genomstekta. Lägg upp på fat och garnera med rucola.

4

Myntayoghurt Bred ut yoghurten på ett fat, ringla över en god olivolja, och strö över finstrimlade myntablad och granat-äppelkärnor. Toppa med smulat flingsalt och nymalen svartpeppar. 


Kommentar:
Servera de saftiga lammfärsjärparna med en fräsch yoghurt med mynta och granatäpple, det är snyggt att bre ut den på ett fat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top