Du behöver
- 1 st rotselleri (ca 700 g)
- 1 st gul lök
- 1 st spetskål liten
- 1 st syrligt äpple
- 2 msk smör + 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 msk finhackad färsk timjan
- 3 dl grädde
Till servering
potatismos
rårörda lingon
Gör så här
Skala rotselleri och lök. Skär rotsellerin i mindre bitar och klyfta lök och kål. Kärna ur äpplet och skär i mindre bitar. Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs rotsellerin i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Tillsätt löken, kål-en och äppelbitarna och stek -ytterligare 5 minuter. Rör om då och då.
Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädde och sjud tills grönsakerna är mjuka. Om det blir för torrt, tillsätt lite vatten i grytan.
Servera med potatismos och rårörda lingon.
Tips: Gör grytan extra krämig i konsistensen genom att tillsätta 1 msk maizena utrörd i kallt vatten mot slutet av koktiden.