Rotsellerigryta med äpple

Rotselleri, spetskål och äpple är en god kombination i den här vegetariska grytan med mycket husmanskänsla.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rotselleri (ca 700 g)
  • 1 st gul lök
  • 1 st spetskål liten
  • 1 st syrligt äpple
  • 2 msk smör + 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 3 dl grädde

Till servering

potatismos
rårörda lingon

Gör så här

1

Skala rotselleri och lök. Skär rotsellerin i mindre bitar och klyfta lök och kål. Kärna ur äpplet och skär i mindre bitar. Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs rotsellerin i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Tillsätt löken, kål-en och äppelbitarna och stek -ytterligare 5 minuter. Rör om då och då.

2

Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädde och sjud tills grönsakerna är mjuka. Om det blir för torrt, tillsätt lite vatten i grytan.

3

Servera med potatismos och rårörda lingon.

4

Tips: Gör grytan extra krämig i konsistensen genom att tillsätta 1 msk maizena utrörd i kallt vatten mot slutet av koktiden.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top