Lövbiffsmacka med mozzarella

Du behöver 500 g lövbiff 1 st gul lök smör till stekning salt och peppar 4 st minibaguetter 4 msk sötstark senap 125 g mozzarella...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 4 st minibaguetter
  • 4 msk sötstark senap
  • 125 g mozzarella

Till garnering

körsbärstomater

Till servering: eventuellt stark chilisås, till exempel srirachasås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Strimla köttet och skala och skiva löken. 

2

Fräs löken i smör på låg värme tillsammans med 1/2 tsk salt i 10 minuter. Höj värmen när löken blivit riktigt mjuk och fortsätt steka tills den fått gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

3

Bryn köttet hastigt i smör, salta och peppra. 

4

Klyv baguetterna men skär inte ända igenom. Bred dem med senap och lägg på en papprad plåt. Fyll bröden med kött och lök och fördela sedan skivad mozzarella ovanpå. 

5

Gratinera tills osten fått fin färg, cirka 5 minuter. Garnera med tomater och servera eventuellt med chilisås.


Kommentar:
Maffiga biffmackor med långstekt lök och krämig mozzarella. Den som vill ha hetta toppar med chilisås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top