Du behöver
- 1 st knippa salladslök
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 2 st medelstora potatisar
- 3 msk rapsolja
- 4 msk röd currypasta på burk
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 burk kokosmjölk
- 1 dl hackad koriander
- 1 st nät blåmusslor
Garnering och servering
chili finskivad
4 prt kokt ris
limeklyftor
asiatisk fisksås
Gör så här
Ansa och skiva löken. Skala och finstrimla moroten och palsternackan. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Fräs lök, morot och palsternacka i oljan i en gryta, cirka 3 minuter. Blanda i currypastan och fräs cirka 1 minut.
Lägg potatisen i grytan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Häll i kokosmjölken, blanda i hälften av koriandern och koka upp, sjud grytan -under lock cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem. Lägg musslorna i grytan och koka 5–8 minuter eller tills alla musslor har öppnat sig.
Toppa grytan med resten av koriandern och chili. Servera med ris, limeklyftor och fisksås.
Tips: Röd currypasta säljs på burk i hyllan med utländska livsmedel
Grytan får härlig smak av röd currypasta. Smaka dig fram, när du smaksätter grytan, currypasta av olika märken kan variera i styrka.