Du behöver
Chermoula
1 dl finhackad persilja
2 msk finhackad färsk koriander
2 st vitlöksklyftor finhackade
1 tsk paprikapulver
1 nypa chiliflakes
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Strömming
8 st strömmingsfiléer
1 st squash
1 st röd paprika
1 st rödlök
2 msk olivolja
4 prt kokt kamutvete couscous eller bulgur
Till servering
tomatsallad med oliver och dressing
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till chermoulakryddblandningen. Krydda med lite salt och peppar.
Klipp loss ryggfenorna på strömmingen. Blanda fisken väl med chermoula i en skål.
Skär squashen i mindre bitar. Dela paprikan på mitten, kärna ur och skär i mindre bitar. Skala löken och skär i klyftor. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja, lägg i grönsakerna och stek i några minuter så att de får färg men ändå har tuggmotstånd kvar, blanda med kokt kamutvete och krydda med lite salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna och stek fisken frasig någon minut på varje sida i het panna utan matfett.
Servera fisken tillsammans med kamutvete, grönsaker och tomatsallad med god dressing.
Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning. En tomatsallad på småtomater, oliver, citronsaft, olivolja och finhackad persilja passar bra till fisken.