Nachos med avokado

Du behöver 1 st avokado stor 1 tsk rödvinsvinäger 2-3 st mogna tomater på kvist gärna plommon 1 st liten rödlök 1 st röd chili...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st avokado stor
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2-3 st mogna tomater på kvist gärna plommon
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st röd chili
  • 3-4 msk hackad koriander och/eller oregano
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • flingsalt
  • 0.5 st påse nachochips
  • 3-4 dl riven texmexost

Till garnering och servering

1 st jalapeño finskivad
limeklyftor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet slätt och blanda med vinägern. 

2

Hacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 

3

Blanda tomater, lök, chili och örter (spara lite örter till garneringen). Tillsätt limesaft. Smaka av med flingsalt. 

4

Varva nachochips i två–tre lager på papprad plåt. Strö över osten, klicka på avokado och tomatsalsa lite här och där.

5

Gratinera mitt i ugnen cirka 5 minuter, eller tills osten smält och chipsen fått lite färg. 

6

Garnera med färska örter, jalapeño och limeklyftor.


Kommentar:
Gratinerade nachos är nästan beroendeframkallande. Salsan på tomater, rödlök, chili, örter och lime kallas pico de gallo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top