Du behöver
- 1 st avokado stor
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 2-3 st mogna tomater på kvist gärna plommon
- 1 st liten rödlök
- 1 st röd chili
- 3-4 msk hackad koriander och/eller oregano
- 1 msk färskpressad limesaft
- flingsalt
- 0.5 st påse nachochips
- 3-4 dl riven texmexost
Till garnering och servering
1 st jalapeño finskivad
limeklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa fruktköttet slätt och blanda med vinägern.
Hacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Blanda tomater, lök, chili och örter (spara lite örter till garneringen). Tillsätt limesaft. Smaka av med flingsalt.
Varva nachochips i två–tre lager på papprad plåt. Strö över osten, klicka på avokado och tomatsalsa lite här och där.
Gratinera mitt i ugnen cirka 5 minuter, eller tills osten smält och chipsen fått lite färg.
Garnera med färska örter, jalapeño och limeklyftor.
Gratinerade nachos är nästan beroendeframkallande. Salsan på tomater, rödlök, chili, örter och lime kallas pico de gallo.