Grillad rostas med barbecuesmak

Du behöver 800 g rostas 1 msk dijonsenap 2 msk japansk soja 2 msk rapsolja 0.5 tsk liquid smoke (säljs bland de utländska matvarorna i...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g rostas
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk liquid smoke (säljs bland de utländska matvarorna i din butik)
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chili

Kall tropisk sås

1.5 dl gräddfil
1.5 dl majonnäs
2 msk koncentrerad tropisk nektar
salt och peppar

Servering

grillade grönsaker t.ex. paprika, champinjoner, cocktailtomater och rödlök
nygjord klyftpotatis

Gör så här

1

Skär köttet i skivor. Blanda dijonsenap, japansk soja, rapsolja, liquid smoke, oregano, salt och peppar i en liten skål. Riv eller pressa vitlöken. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar. Tillsätt vitlök och chili till marinaden.

2

Blanda köttet och marinaden i en bunke. Ställ köttet kallt i 2 timmar. 

3

Gör såsen under tiden. Blanda gräddfil, majonnäs, nektar, salt och peppar i en skål.

4

Tänd grillen i god tid och grilla köttet över en fin glödbädd i 3–4 minuter per sida tills det är lagom rosa. Pensla grönsakerna med lite rapsolja och grilla dem tills de är mjuka.

5

Servera köttet med klyft­potatis, grillade grönsaker och sås.

6

Tips! Tropisk nektar hittar du bland juicerna. 

Vi använde briketter när vi grillade, de håller värmen bättre och passar bra när man har ganska mycket som ska grillas.


Kommentar:
Med hjälp av dijonsenap, japansk soja och lite liquid smoke får nötköttet en god barbecuesmak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top