Du behöver
- 800 g rostas
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk japansk soja
- 2 msk rapsolja
- 0.5 tsk liquid smoke (säljs bland de utländska matvarorna i din butik)
- 1 tsk torkad oregano
- salt och peppar
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chili
Kall tropisk sås
1.5 dl gräddfil
1.5 dl majonnäs
2 msk koncentrerad tropisk nektar
salt och peppar
Servering
grillade grönsaker t.ex. paprika, champinjoner, cocktailtomater och rödlök
nygjord klyftpotatis
Gör så här
Skär köttet i skivor. Blanda dijonsenap, japansk soja, rapsolja, liquid smoke, oregano, salt och peppar i en liten skål. Riv eller pressa vitlöken. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar. Tillsätt vitlök och chili till marinaden.
Blanda köttet och marinaden i en bunke. Ställ köttet kallt i 2 timmar.
Gör såsen under tiden. Blanda gräddfil, majonnäs, nektar, salt och peppar i en skål.
Tänd grillen i god tid och grilla köttet över en fin glödbädd i 3–4 minuter per sida tills det är lagom rosa. Pensla grönsakerna med lite rapsolja och grilla dem tills de är mjuka.
Servera köttet med klyftpotatis, grillade grönsaker och sås.
Tips! Tropisk nektar hittar du bland juicerna.
Vi använde briketter när vi grillade, de håller värmen bättre och passar bra när man har ganska mycket som ska grillas.
Med hjälp av dijonsenap, japansk soja och lite liquid smoke får nötköttet en god barbecuesmak.