Du behöver
Grundsås
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
300-400 g fläskfärs
1 st hönsbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
salt, svartpeppar
Gryta
röd paprika
1 st squash
2 msk olivolja
2 burk stora vita bönor avrunna
8 st oliver svarta eller gröna
5-6 st basilikablad hackade
salt, svartpeppar
Till servering
gott bröd
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomatpurén. Blanda i de krossade tomaterna och koka upp såsen under omrörning. Späd eventuellt med lite vatten om såsen känns för tjock. Sjud såsen cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär squashen i små tärningar.
Fräs paprika och squash i oljan, cirka 3 minuter.
Blanda squash, paprika, bönor och oliver i färssåsen och koka ytterligare cirka 10 minuter. Blanda i basilikan och smaka av med salt och peppar. Servera med gott bröd.
Tips: Gör gärna dubbel sats av grundsåsen och spara hälften till fläskfärsgratängen.
Bolognesegrytan blir extra saftig gjord på fläskfärs. Bönor gör den matig och ger extra fibrer.