Du behöver
- 800 g färskpotatis
- 250 g jordgubbar
- 300 g gravad lax
- 4 st salladslökar
Senapsdressing
2 tsk dijonsenap
2 tsk svensk senap
5 msk rapsolja
0.5 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
salt och peppar
25 g rucola
1 dl Parmesan grovt riven
2 tsk färsk dragon finhackad
Gör så här
Koka upp vatten med salt, tvätta potatisen och koka med skalet på tills den är mjuk. Häll bort vattnet, lägg potatisen i en skål. Dela den en gång.
Skär jordgubbarna i skivor och laxen i strimlor. Skiva salladslöken fint.
Blanda dijonsenap och svensk senap i en skål. Tillsätt rapsolja, lite i taget, samtidigt som du rör. Rör ner vinäger och vatten och smaka av med salt och peppar.
Häll senapsdressingen över den varma potatisen och blanda försiktigt.
Varva potatis, jordgubbar, lax, salladslök och rucola i en skål. Avsluta med parmesan och dragon. Servera salladen ljummen.
Tips: Salladen passar bra på ett buffébord.
Färskpotatis, jordgubbar och gravad lax passar bra i en somrig sallad. Här med en senapsdressing med två sorters senap.