Du behöver
- 200 g skogschampinjoner eller trattkantareller
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 msk smör
- 1 pkt viltskav ca 240 gram
- salt och svartpeppar
- 2 msk kalvfond
- 2 dl grädde
- 1 tsk rosmarin finhackad
- 2 msk messmör
Till servering
kokt potatis eller mos
rårörda lingon
Gör så här
Tvätta svampen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar.
Lägg svampen i en torr stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort. Tillsätt smör, viltskav, lök och morot. Fräs tills det fått lite färg. Rör då och då.
Krydda med lite salt och peppar. Tillsätt kalvfond, grädde, rosmarin och messmör. Blanda och låt allt småputtra i några minuter.
Servera med rårörda lingon och kokt potatis eller mos.
Gör en mustig viltskavspanna med gräddig sås. Inlagd gurka är också gott till.