Du behöver
- 1 st gul lök stor
- 1 st tomat
- 3 msk rapsolja
- 3-4 msk röd currypasta från burk
- 1 kg frysta blåmusslor
- 2 burk kokosmjölk à 400 ml
- 2 dl vitt matlagningsvin eller fiskbuljong från tärning
- 0.5 st surdegsbaguette
- 1-2 msk olivolja
- flingsalt
- 0.5 st kruka koriander hackad
- chilifrukt mild, urkärnad och hackad
Gör så här
Skala och hacka löken. Hacka tomaten. Fräs löken i oljan i en stor gryta, cirka 3 minuter. Tillsätt tomaten och fräs cirka 3 minuter. Blanda i currypastan och fräs ytterligare 1 minut.
Lägg i de frysta musslorna och fräs dem tills de börjar tina, cirka 5 minuter. Häll i vin och kokosmjölk och låt grytan koka under lock cirka 10 minuter.
Sätt ugnen på grill 175 grader. Skiva baguetten och lägg skivorna på en papprad plåt. Ringla över olivoljan och strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen cirka 5 minuter, passa så att brödet inte blir bränt.
Tips: Frysta kokta musslor är ett bekvämt halvfabrikat. Väljer du färska musslor, skrubba dem väl i kallt rinnande vatten och släng bort de öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.