Het thaigryta med musslor

Blåmusslor, kokosmjölk och röd currypasta matchar varandra perfekt, missa inte att toppa med färsk koriander.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök stor
  • 1 st tomat
  • 3 msk rapsolja
  • 3-4 msk röd currypasta från burk
  • 1 kg frysta blåmusslor
  • 2 burk kokosmjölk à 400 ml
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller fiskbuljong från tärning
  • 0.5 st surdegsbaguette
  • 1-2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 0.5 st kruka koriander hackad
  • chilifrukt mild, urkärnad och hackad

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Hacka tomaten. Fräs löken i oljan i en stor gryta, cirka 3 minuter. Tillsätt tomaten och fräs cirka 3 minuter. Blanda i currypastan och fräs ytterligare 1 minut.

2

Lägg i de frysta musslorna och fräs dem tills de börjar tina, cirka 5 minuter. Häll i vin och kokosmjölk och låt grytan koka under lock cirka 10 minuter.

3

Sätt ugnen på grill 175 grader. Skiva baguetten och lägg skivorna på en papprad plåt. Ringla över olivoljan och strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen cirka 5 minuter, passa så att brödet inte blir bränt.

4

Tips: Frysta kokta musslor är ett bekvämt halvfabrikat. Väljer du färska musslor, skrubba dem väl i kallt rinnande vatten och släng bort de öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top