Du behöver
- 200 g chèvreost kantskuren
- 100 g färskost philadelphiatyp
- 70 g pistaschnötter skalade, rostade
- 3 st fikon mogna färska
- flytande honung
- färska örter ill dekoration, t ex timjan och rosmarin
Gör så här
1
Mixa den kantskurna getosten med färskosten till en jämn smet i matberedare med kniven monterad. Ställ att stelna i kyl cirka 1 timme.
2
Hacka pistaschnötterna fint. Rulla cirka 20 bollar av ostmassan, och rulla dem i nöthacket så att det täcker.
3
Skär varje fikon i 6–8 klyftor, lägg upp på fat med chèvre-bollarna, ringla över honung och strö över de färska örterna.
4
Tips Bollarna kan förberedas någon dag i förväg, och förvaras i kyl, men vänta då med att rulla dem i nöthacket till strax innan servering.
Här får vi sälta från getost, nötighet från pistaschnötter och sötma från honung och fikon.