Äppelciderglögg med calvados

Prova den här snabba glöggen gjord på torr fransk äppelcider kryddad med ingefära och kanel och förstärk äppelsmaken med en skvätt calvados.

Tillagningstid: 15 minuter
6 glas

Du behöver

Gör så här

1

Häll cidern i en kastrull. Tillsätt ingefära och kanelstänger och hetta upp drycken, men låt den inte koka. Smaka av med råsocker och tillsätt calvados.

2

Skiva ett äpple tunt, och lägg några skivor i glöggen. Servera glöggen i små glas eller muggar med halverade äppleskivor i.

3

Tips Sockermängden beror på cidertyp och individuell smak. Cidern kan värmas upp med kryddorna och sedan stå och dra för ännu mer smak.

4

För alkoholfri glögg använd alkoholfri fransk cider och uteslut calvadosen.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top