Pumpafrites med aioli

Du behöver butternutpumpa 100 g Parmesan fint riven 2 msk olivolja Aioli 2 dl majonnäs vitlöksklyftor fint rivna 1 tsk pressad citron 0.5 dl persilja...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • butternutpumpa
  • 100 g Parmesan fint riven
  • 2 msk olivolja

Aioli

2 dl majonnäs
vitlöksklyftor fint rivna
1 tsk pressad citron
0.5 dl persilja finhackad
salt
svartpeppar

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader. Halvera pumpan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Lägg pumpahalvorna med snittytan nedåt och skär bort skalet med en vass kniv. Skär köttet i knappt centimeterbreda stavar. 

2

Lägg hälften av stavarna i en plastpåse tillsammans med hälften av osten. Blås in lite luft i påsen och skaka så att pumpan blir täckt med parmesan. Lägg upp stavarna i ett enkelt lager på papprad plåt och upprepa proceduren med resten av stavarna och osten. Klappa in eventuell överbliven parmesan på pumpstavarna. 

3

Ringla olja över stavarna och rosta dem i ugnen i 25 minuter eller tills de fått lite färg och är krispiga, vänd efter halva tiden.

4

Blanda ingredienserna till aiolin, smaka av med salt och svartpeppar. Servera till pumpafritesen. 

5

Tips  Testa också att använda sötpotatis istället för pumpa – rena godiset. 


Kommentar:
Frasiga frites av butternutpumpa doppade i aioli. Bättre blir det nog inte.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top