Du behöver
- 500 g kastanjechampinjoner
- smör till stekning
- salt
- svartpeppar
- 2 msk idealmjöl
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk 3%
- 4 skiva formbröd
- smör till stekning
- 4 st lövbiffar
Tillbehör
grönsallad
Gör så här
Ansa och skiva svampen. Stek i smör i en traktörpanna tills de fått lite färg. Salta och peppra. Snåla inte med svartpepparn. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och mjölken och låt småputtra under omrörning 10–15 minuter till en stuvning.
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör, eller rosta dem i en brödrost och bred smör på.
Stek lövbiffarna i lite smör på hög värme 15–30 sekunder per sida. Salta och peppra direkt efter stekning.
Lägg lövbiffen på det rostade brödet. Fördela svampstuvningen ovanpå och toppa med nymald svartpeppar. Servera med en grönsallad.
– Perfekt fredagsmysmat när man vill ha något enkelt och gott men lite utöver det vanliga, tipsar Agneta Häggblom Wiklund.