Läsar-recept

Jägarsmörgås med svamp

Du behöver 500 g kastanjechampinjoner smör till stekning salt svartpeppar 2 msk idealmjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 3% 4 skiva formbröd smör till...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kastanjechampinjoner
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk idealmjöl
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk 3%
  • 4 skiva formbröd
  • smör till stekning
  • 4 st lövbiffar

Tillbehör

grönsallad

Gör så här

1

Ansa och skiva svampen. Stek i smör i en traktörpanna tills de fått lite färg. Salta och peppra. Snåla inte med svartpepparn. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädden och mjölken och låt småputtra under omrörning 10–15 minuter till en stuvning.

2

Stek brödskivorna gyllenbruna i smör, eller rosta dem i en brödrost och bred smör på.

3

Stek lövbiffarna i lite smör på hög värme 15–30 sekunder per sida. Salta och peppra direkt efter stekning.

4

Lägg lövbiffen på det rostade brödet. Fördela svampstuvningen ovanpå och toppa med nymald svartpeppar. Servera med en grönsallad.


Kommentar:
– Perfekt fredagsmysmat när man vill ha något enkelt och gott men lite utöver det vanliga, tipsar Agneta Häggblom Wiklund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top