Du behöver
- 800 g cantaloupmeloner
- 0.5 st röd chili urkärnad och finhackad
- 2 msk basilika fint skuren
- 1 st lime saften
- 1 msk olivolja
- 1 nypa flingsalt
- svartpeppar
- Honungsrostade solroskärnor
- 0.5 dl solroskärnor
- 0.5 msk honung
- 1 krm salt
- 80 g lufttorkad skinka Parma eller Serrano
- 100 g chèvreost
Gör så här
Dela melonen och ta bort kärnorna. Skär bort skalet med en vass kniv och skär sedan köttet i bitar. Blanda bitarna med chili, basilika, limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål. Låt marinera medan du fixar resten.
Rosta solroskärnorna i en torr panna tills de är gyllene. Ringla över honungen och strö över saltet, blanda ordentligt. Sprid ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Fördela skinkan i djupa tallrikar tillsammans med melonen. Smula över chèvren och strö över lite solrosfrön.
Tips Fröna är också jättegoda som snacks.
Fräsch och lätt förrätt som funkar med de flesta melonsorter.