Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1 st ägg uppvispat
Ägg- och kaviarröra
2 st kokta kalla ägg
1 dl lättrökt kaviar
2 dl crème fraîche
1 dl salladslök finhackad
salt
peppar
Topping
500 g kokt kall färskpotatis
1.5 dl riven ost
3 st matjessillfiléer
1 dl rödlök finhackad
1 dl salladslök fint hackad
Till servering
sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Nagga deg-en med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
Grädda smördegen i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, den ska få färg. Låt flarnet vila någon minut och tryck sedan ned det med baksidan av en vanlig sked.
Mosa äggen i en djup tallrik. Rör ner kaviar, crème fraîche, salladslök och smaka av med salt och peppar. Skär potatisen i skivor (det tunna skalet kan vara kvar).
Bred ut ägg- och kaviarröran ovanpå flarnet. Toppa med
potatisskivor och sist ost.
Grädda i ytterligare 10–15 minuter. Osten ska smälta ordentligt och flarnet ska få fin färg.
Skär matjessillen i sneda bit-ar och lägg dem ovanpå det varma flarnet. Avsluta med att strö på rödlök och salladslök. Servera med en god sallad.
Frasigt smördegsflarn toppat med ägg- och kaviarröra, potatis och matjessill passar bra både till middag och på buffébord.