Panerad torsk med potatissallad

Du behöver 600 g torskfilé 2 st ägg 1 dl vetemjöl 1,5 dl ströbröd salt & vitpeppar 1 kg delikatesspotatis 4 st ägg 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ströbröd
  • salt & vitpeppar
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 4 st ägg
  • 1 st salladshuvud t ex krispsallad
  • dill ett knippe
  • 1 msk bladpersilja finhackad
  • 1 st citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk pepparrot finriven
  • dl smör till stekning
  • dl svartpeppar
  • 1 dl frysta ärtor tinade

Gör så här

1

Skär torskfilén i mindre portions-bitar. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman lätt. Strö ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Vänd torsken i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Lägg på en skärbräda och krydda lätt med salt och peppar på bägge sidor. 

2

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Lägg äggen i kokande vatten och koka 7–8 minuter. 

3

Skölj och torka salladen och dela den i mindre bitar. Finhacka dillen och blanda med persiljan i en bunke. Riv i det yttersta gula skalet från citronen och pressa i saften. Tillsätt dijonsenap, olja och pepparrot och smaka av med salt och peppar. 

4

Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken frasig på bägge sidor, några minuter per sida. 

5

Skär potatisen i mindre bitar, skala och dela äggen. Lägg upp sallad och nystekt fisk på tallrikar. Vänd potatisen i dressingen, tillsätt ärtor och lägg upp tillsammans med äggen. Servera genast.


Kommentar:
Salladen är också god att servera med en klassisk remouladsås smaksatt med curry om du vill ha en krämig dressing.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top