Du behöver
- 600 g torskfilé
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl ströbröd
- salt & vitpeppar
- 1 kg delikatesspotatis
- 4 st ägg
- 1 st salladshuvud t ex krispsallad
- dill ett knippe
- 1 msk bladpersilja finhackad
- 1 st citron
- 1 tsk dijonsenap
- 4 msk olivolja
- 1 msk pepparrot finriven
- dl smör till stekning
- dl svartpeppar
- 1 dl frysta ärtor tinade
Gör så här
Skär torskfilén i mindre portions-bitar. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman lätt. Strö ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Vänd torsken i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Lägg på en skärbräda och krydda lätt med salt och peppar på bägge sidor.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Lägg äggen i kokande vatten och koka 7–8 minuter.
Skölj och torka salladen och dela den i mindre bitar. Finhacka dillen och blanda med persiljan i en bunke. Riv i det yttersta gula skalet från citronen och pressa i saften. Tillsätt dijonsenap, olja och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken frasig på bägge sidor, några minuter per sida.
Skär potatisen i mindre bitar, skala och dela äggen. Lägg upp sallad och nystekt fisk på tallrikar. Vänd potatisen i dressingen, tillsätt ärtor och lägg upp tillsammans med äggen. Servera genast.
Salladen är också god att servera med en klassisk remouladsås smaksatt med curry om du vill ha en krämig dressing.