Olivsalsa med kapris

Du behöver 100 g oliver utan kärnor 3 msk kapris 1 msk schalottenlök finhackad 1 dl persilja hackad 1 msk olivolja 0,5 msk citron färskpressad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g oliver utan kärnor
  • 3 msk kapris
  • 1 msk schalottenlök finhackad
  • 1 dl persilja hackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron färskpressad
  • 1 nypa flingsalt
  • 0,5 st baguette
  • olja att steka i

Gör så här

1

Hacka oliver och kapris och blanda med schalottenlök och persilja.

2

Tillsätt citron, olja och salt, blanda, och låt gärna stå en stund så att smakerna utvecklas.

3

Skiva baguetten i 10–12 skivor. Halvera skivorna och stek dem i olja till fin färg. 

4

Skeda upp röran på bröden – klart! 


Kommentar:
Superenkelt med mycket smak. Gör röran i förväg men vänta med att lägga upp på bröd tills det är dags att servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top