Pizza med salsiccia

Du behöver 2 msk olivolja 1 st sötpotatis ca 200 gram 200 g salsiccia 250 g mozzarella 2 mozzarellabollar salvia en kruka salt & peppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 st sötpotatis ca 200 gram
  • 200 g salsiccia
  • 250 g mozzarella 2 mozzarellabollar
  • salvia en kruka
  • salt & peppar efter smak
  • pizzadegbulle Se här nere

Gör så här

1

 Värm ugnen till 250 grader. Rulla eller kavla ut pizzadegen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla hälften av oljan över degen. 

2

Skala sötpotatisen och hyvla den tunt med mandolin, potatisskalare eller osthyvel. Bred ut ett lager skivor över degen. Dra bort skinnet på salsiccian och smula färsen över sötpotatisen. Riv över mozzarellan i små bitar. Ringla över resten av oljan, krydda med salt och peppar och grädda i 15 minuter eller tills osten bubblar och degen är frasig. 

3

Strö färska salviablad över pizzan. 


Kommentar:
Variera pizzan genom att använda pumpa istället för sötpotatis. Mandel-potatis är också ett gott alternativ.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top