Pekannötpaj med vaniljglass

Du behöver Pajdeg: 100 g smör 3 dl mjöl 1 st ägg 1 nypa salt 1 msk socker 1.5 msk kallt vatten Fyllning: 3 st...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

Pajdeg:

100 g smör
3 dl mjöl
1 st ägg
1 nypa salt
1 msk socker
1.5 msk kallt vatten

Fyllning:

3 st ägg
175 g farinsocker
1 dl grädde
0.5 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
200 g pekannötter
75 g mörk choklad

Tillbehör:

vaniljglass

Gör så här

1
1 Börja med pajdegen. Mixa smör, mjöl, salt och socker. Tillsätt ägg och kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta och låt vila i kylen i 30 minuter.

2
2 Sätt ugnen på 175 grader. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda i cirka 10 minuter tills botten fått lite färg.

3
3 Rör ihop ägg, socker, grädde och sirap. Mixa hälften av nötterna och blanda i smeten. Häll i pajskalet.

4
4 Hacka chokladen grovt och fördela den över pajfyllningen. Toppa med hela pekannötter.

5
5 Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills fyllningen stannat och börjar få fin färg. Servera pajen kall eller ljummen med vaniljglass.


Kommentar:
Pekannötpaj fylld med nötter och bitar av choklad blir en riktigt lyxig avslutning på middagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top