Du behöver
- 800 g vildsvinskött
- smör att steka i
- 16 st schalottenlökar skalade och grovhackade
- 3 dl tranbärsjuice
- 0.5 dl japansk soja
- 200 g trattkantareller eller annan svamp
- 0.5 msk maizenaredning
- salt ev
- 1 dl lingon färska
Tillbehör:
potatismos med persilja
Gör så här
1
1 Putsa köttet, skär i grytbitar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en gryta.
2
2 Fräs schalottenlöken i stekpannan och lägg över i grytan.
3
3 Tillsätt 2 dl av tranbärsjuicen och soja. Sjud under lock 1 1/2 timme. Späd med mer tranbärsjuice om det behövs.
4
4 Stek svampen i smör. Kontrollera om köttet är mört. Om inte låt sjuda ytterligare. Rör ihop maizena med 1 msk tranbärsjuice och rör ner i grytan. Låt puttra några minuter till. Smaka eventuellt av med lite salt om det behövs.
5
5 Tillsätt svampen och lingonen till grytan precis före servering. Servera grytan med potatismos med persilja.
– Det här är ett favoritrecept som jag ofta gör på hösten när det finns kantareller och lingon. Tranbärsjuicen tillför en god syrlighet till såsen, hälsar Birgitta Knutsson som gjort receptet.