Älgstek med bacon

Du behöver 1.5 kg älgstek Marinad: 0.5 dl olivolja 5 dl rödvin 2 st vitlöksklyftor pressade 1 tsk enbär mortlade 1 tsk rosmarin torkad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg älgstek

Marinad:

0.5 dl olivolja
5 dl rödvin
2 st vitlöksklyftor pressade
1 tsk enbär mortlade
1 tsk rosmarin torkad
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
140 g bacon

Tillbehör:

potatis kokt
kantarellsås

Gör så här

1
1 Putsa älgsteken och torka av den med hushållspapper.

2
2 Blanda olivolja, rödvin, vitlök, enbär och örtkryddor till marinad. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt stå i kylskåp i ett dygn. Vänd några gånger under tiden.

3
3 Sätt ugnen på 125 grader.

4
4 Torka av älgsteken och salta den runtom. Lägg baconskivor på ovansidan. Bind gärna upp köttet med steksnöre så att steken får fin form.

5
5 Lägg steken i en ugnsform och stek tills köttet är 65 grader (cirka 2 timmar). Använd stektermometer. Servera gärna med kantarellsås och potatis.


Kommentar:
– Det här är en rätt som är väldigt lättlagad. Steken sköter sig själv i ugnen, hälsar Anne Adolfsson som skapat receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top