Räkomelett med spenat

Du behöver 1 msk citronsaft färskpressad 0.5 st vitlöksklyfta pressad 2 msk olivolja 0.5 krm salt 1 krm svartpeppar nymalen 225 g räkor skalade 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 225 g räkor skalade
  • 1 st babyspenat (70 g)
  • 8 st ägg
  • 8 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk finhackade färska örter t ex dill, persilja, basilika
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk smör

Gör så här

1
1 Blanda citronsaft, vitlök, salt, peppar och olja i en skål. Vänd ner räkorna och spenaten, låt marinera cirka 10 minuter.

2
2 Vispa ihop ägg, mjölk och salt till omelettsmeten, bara så att allt blandas. Blanda i örter och ost.

3
3 Stek fyra portionsomeletter i smöret, en i taget. Stek varje omelett på ena sidan tills den fortfarande är krämig på ytan. Luta pannan och låt omeletten försiktigt glida över till hälften på en varm tallrik. Lägg fyllning på ena halvan. Vik över den andra halvan. Peppra.


Kommentar:
Variera den trogna omeletten med räkor och fräscha örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top