Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 st ägg
- 3 msk ströbröd
- 1 tsk spiskummin mald
- 1 tsk paprikapulver
- salt och svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk citronskal finrivet
- 1 msk bladpersilja finhackad
- 1 st gul lök
- 3 msk olivolja
- 1 st tomater burk hela
- 1 nypa chiliflakes
- 4 st ägg
Till servering:
bröd
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med ägg, ströbröd och kryddor. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt hälften. Rör även ner citronskal och finhackad persilja. Forma små köttbullar.
2
2 Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stor ugnssäker panna och fräs finhackad lök och resten av vitlöken i några minuter. Tillsätt burktomater och chiliflakes. Krydda med salt och peppar. Sjud såsen i några minuter och tillsätt köttbullarna. Blanda och puttra i cirka 3 minuter.
3
3 Knäck ner äggen och ställ in pannan mitt i ugnen. Baka av tills äggen stelnat i cirka 8–10 minuter. Servera genast med ett gott bröd.
Köttbullarna behöver inte stekas utan får istället sjuda i den goda tomatsåsen.