Lammköttbullar i tomatsås

Du behöver 500 g lammfärs 1 st ägg 3 msk ströbröd 1 tsk spiskummin mald 1 tsk paprikapulver salt och svartpeppar 2 st vitlöksklyftor 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • 1 msk bladpersilja finhackad
  • 1 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 st tomater burk hela
  • 1 nypa chiliflakes
  • 4 st ägg

Till servering:

bröd

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med ägg, ströbröd och kryddor. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt hälften. Rör även ner citronskal och finhackad persilja. Forma små köttbullar.

2
2 Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stor ugnssäker panna och fräs finhackad lök och resten av vitlöken i några minuter. Tillsätt burktomater och chiliflakes. Krydda med salt och peppar. Sjud såsen i några minuter och tillsätt köttbullarna. Blanda och puttra i cirka 3 minuter.

3
3 Knäck ner äggen och ställ in pannan mitt i ugnen. Baka av tills äggen stelnat i cirka 8–10 minuter. Servera genast med ett gott bröd.


Kommentar:
Köttbullarna behöver inte stekas utan får istället sjuda i den goda tomatsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top