Kycklinggryta med oliver

Du behöver 500 g kycklinglårfilé 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor 2 st tomater 3 msk olivolja salt och svartpeppar 1 msk tomatpuré 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver rökt
  • 1 tsk rosmarin finhackad
  • 1 dl oliver urkärnade gröna
  • 1 tsk citronskal finrivet

Till servering:

sallad eller surdegsbröd

Gör så här

1
1 Dela kycklinglåren på mitten i fyra delar. Skala och dela löken på mitten, skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i fyra delar och ta bort kärnhuset, dela sedan i mindre bitar.

2
2 Hetta upp oljan och stek kycklingen på bägge sidor tills den fått fin färg i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och fräs i några minuter. Smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, rosmarin, oliver och rivet citronskal och rör om.

3
3 Låt grytan puttra under lock i cirka 10–15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av. Servera grytan med ris eller surdegsbröd och en god grönsallad.


Kommentar:
Grytan blir extra smakrik med kycklinglårfiléer. Rökt paprikapulver kan ersättas med vanligt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top