Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2 st tomater
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver rökt
- 1 tsk rosmarin finhackad
- 1 dl oliver urkärnade gröna
- 1 tsk citronskal finrivet
Till servering:
sallad eller surdegsbröd
Gör så här
1
1 Dela kycklinglåren på mitten i fyra delar. Skala och dela löken på mitten, skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i fyra delar och ta bort kärnhuset, dela sedan i mindre bitar.
2
2 Hetta upp oljan och stek kycklingen på bägge sidor tills den fått fin färg i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och fräs i några minuter. Smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, rosmarin, oliver och rivet citronskal och rör om.
3
3 Låt grytan puttra under lock i cirka 10–15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av. Servera grytan med ris eller surdegsbröd och en god grönsallad.
Grytan blir extra smakrik med kycklinglårfiléer. Rökt paprikapulver kan ersättas med vanligt.