Tacoskal

Du behöver 2 dl majsmjöl 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 msk rapsolja 1 dl vatten Gör så här 1 1 Rör ihop mjölsorter...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten

Gör så här

1
1 Rör ihop mjölsorter och salt i en bunke. Blanda i olja och vatten. Justera eventuellt med några extra droppar vatten; degen ska kännas mjuk och lättarbetad men inte torr. Låt vila i 10 minuter.

2
2 Dela degen i 8 eller 16 bitar beroende på om du vill göra stora eller små tacos och rulla dem till bollar. Kavla ut degen tunt mellan lätt oljade bakplåtspapper.

3
3 Ta fram en ren handduk och vik ihop den till grytlappsstorlek. Ta även fram en stekspade eller slev med lite tjockare skaft.

4
4 Stek skalen på medelvärme i en torr panna med nonstickbeläggning tills de får lite färg och börjar frasa till sig.

5
5 Lägg den vikta hand-

6
duken i ena handen, lägg dit skalet direkt från pannan och böj till det kring skaftet på sleven eller stekspaden som du håller med andra handen.

7

8
Tips! Om skalet går sönder har du stekt det för länge; om det inte blir sprött och frasigt har du stekt det för kort tid.

9
De hemgjorda tacoskalen är godast att fylla och äta nystekta.


Kommentar:
Det gäller att vara lite snabb i vändningarna när man ska göra egna tacoskal. Fyllda tacoskal i miniformat passar perfekt som drinktilltugg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top