Vegetarisk curry med blomkål

Du behöver 1 st blomkålshuvud litet 3 st potatis fasta 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st aubergine medelstor 3 msk olja t...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud litet
  • 3 st potatis fasta
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st aubergine medelstor
  • 3 msk olja t ex solrosolja
  • 1 tsk currypulver
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1 st grön chilifrukt
  • 1 st koriander kruka färsk
  • 1 st burk kikärter, 400 g sköljda och avrunna
  • salt svartpeppar

Yoghurtsås:

3 dl yoghurt tjock turkisk
2 msk mynta finhackad
1 st lime det yttersta finrivna skalet och saft

Till servering:

basmatiris nykokt
0.5 st papadums

Gör så här

1
1. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och skär

2
potatisen i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i mindre tärningar.

3
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Fräs en stund utan att löken tar färg. Tillsätt alla torra kryddor och fräs en stund under omrörning. Tillsätt potatis och aubergine och stek under omrörning i cirka 10 minuter.

4
3. Strimla chilin fint och tillsätt tillsammans med blomkålen. Fräs ytterligare 5 minuter. Grovhacka koriandern och tillsätt tillsammans med kik­ärtor.

5
4. Blanda yoghurt med mynta och pressad saft och skal från lime. Smaksätt med lite salt. Servera till grönsakerna tillsammans med ris och papadums tillagat enligt anvisningen på förpackningarna.


Kommentar:
Både torkade och färska kryddor ger smak åt den vegetariska curryn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top