Du behöver
- 1 st blomkålshuvud litet
- 3 st potatis fasta
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st aubergine medelstor
- 3 msk olja t ex solrosolja
- 1 tsk currypulver
- 0.5 tsk spiskummin malen
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 st grön chilifrukt
- 1 st koriander kruka färsk
- 1 st burk kikärter, 400 g sköljda och avrunna
- salt svartpeppar
Yoghurtsås:
3 dl yoghurt tjock turkisk
2 msk mynta finhackad
1 st lime det yttersta finrivna skalet och saft
Till servering:
basmatiris nykokt
0.5 st papadums
Gör så här
1
1. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och skär
2
potatisen i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skär auberginen i mindre tärningar.
3
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Fräs en stund utan att löken tar färg. Tillsätt alla torra kryddor och fräs en stund under omrörning. Tillsätt potatis och aubergine och stek under omrörning i cirka 10 minuter.
4
3. Strimla chilin fint och tillsätt tillsammans med blomkålen. Fräs ytterligare 5 minuter. Grovhacka koriandern och tillsätt tillsammans med kikärtor.
5
4. Blanda yoghurt med mynta och pressad saft och skal från lime. Smaksätt med lite salt. Servera till grönsakerna tillsammans med ris och papadums tillagat enligt anvisningen på förpackningarna.
Både torkade och färska kryddor ger smak åt den vegetariska curryn.