Du behöver
- 4 prt spagetti eller annan pasta
- 500 g kycklingfärs
- 1 st gul lök riven
- 1 dl persilja finhackad
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- olja att steka i
- 3 st morötter rivna
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2
2. Blanda färsen med riven lök, persilja, salt och peppar. Skölj händerna i kallt vatten och rulla köttbullar. Stek i olja i medelhet panna några minuter tills bullarna är genomstekta.
3
3. Fräs morötterna i olja tillsammans med vitlöken i några minuter. Tillsätt tomatpuré och crème fraiche, rör ihop till en sås och låt koka ihop. Späd med vatten till såsig konsistens och smaka av med salt.
4
4. Vänd ihop såsen med den nykokta pastan och servera med kycklingköttbullar.
Morot ger fibrer, färg och smak till pastasåsen. Den som vill ha middag extra snabbt köper färdiga kycklingköttbullar.