Räkpasta med kapris

Du behöver 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3.5 msk olivolja 7 st sardeller på burk 2 msk kapris grovhackad mellanstor 2 st krossade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3.5 msk olivolja
  • 7 st sardeller på burk
  • 2 msk kapris grovhackad mellanstor
  • 2 st krossade tomater
  • 3 msk vitt vin eller 2 tsk citronsaft
  • 4 prt pasta
  • salt peppar
  • 4.5 dl skalade räkor
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • persilja eller basilika

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan cirka

2
3 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs cirka 1 minut.

3
Blanda i sardeller och kaprisen, fräs cirka 1 minut. Blanda i tomaterna och vinet, koka upp under omrörning och sjud cirka 10 minuter.

4
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen medan såsen kokar, och låt den rinna av i ett durkslag. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner pastan och räkorna i såsen och låt allt bli genomvarmt.

5
Fördela pastan i skålar. Strö över citronskal och persilja eller basilika. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top