Stora köttbullar i kantarellsås

Du behöver 500 g blandfärs 0.5 dl havregryn 1 dl vatten 2 msk Brynt Schalottenlökfond Bong Touch of Taste 1 st gul lök hackad 1...


0 portioner

Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Brynt Schalottenlökfond Bong Touch of Taste
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl persilja hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen

Sås

200 g kantareller
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 krm svartpeppar nymalen
2 msk kantarellfond Bong Touch of Taste

Tips: smaka av med 1 msk svartvinbärsgelé

Gör så här

1
Blötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min.

2
Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser.

3
Blanda inte färsen för länge så den blir för trådig.

4
Forma stora köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.

5
Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.

6
Stek klart i ugnen på 150 grader i ca 10 min så att de blir genomstekta.

7
Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan.

8
När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde.

9
Låt koka upp och sjud såsen i ca 5 min.

10
Smaka av med svartpeppar och eventuellt en msk svartvinbärsgelé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top