Du behöver
- 2 morötter
- 1 bit rättika, ca 10 cm
- ½ dl ättiksprit
- ½ dl socker
- 1 dl vatten
- 2 baguetter
- ½ dl lättmajonnäs
- 1 tsk sambal oelek
- salt
- 400 g tofu, rökt (eller annan favorit som passar till chili och koriander)
- 1 kruka koriander
- 4–5 cm färsk ingefära, riven
- ½ gurka, skalad och skivad på längden
Gör så här
1
1. Skär morötter och rättika i tändsticksbitar och lägg i burk eller skål. Koka ihop ättiksprit, socker och vatten. Häll lagen över morötter och rättika. Låt stå minst en timme.
2
2. Skär upp baguetterna. Blanda majonnäs och sambal oelek. Smaka av med salt. Bred på baguetterna.
3
3. Skär tofun i skivor, fräs några minuter.
4
4. Varva tofu, picklade morötter och rättika, koriander, ingefära och gurka i mackorna.
Rättika är en LCHF-favorit och ersätter ofta potatis i till exempel gratänger, eftersom den inte innehåller lika många kolhydrater som just potatis.
499 KCAL PER PORTION
28 g protein, 15 g fett, 63 g kolhydrater