Rawdessert med aprikos och fikon

Du behöver 4 äpplen 100 g osaltade cashewnötter 100 g torkad aprikos och fikon (eller bara det ena) ½ dl äppelmust ½ dl raw agave...


4 portioner

Du behöver

  • 4 äpplen
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 100 g torkad aprikos och fikon (eller bara det ena)
  • ½ dl äppelmust
  • ½ dl raw agave sirap (eller annan sirap)

Gör så här

1
1. Kärna ur äpplena. Skiva ganska tunt.

2
2. Mixa nötter och torkad frukt till en grynig massa. Häll i en tesked vatten eller två om det behövs för att det ska bli grynigt.

3
3. Rör ihop äppelmust och sirap.

4
4. Lägg upp äppelringarna på ett litet fat, skeda på nötmixen mellan ringarna. Ringla över äppelsirapen.


Kommentar:
Torkad aprikos innehåller mycket betakaroten, fibrer och vitamin A.

317 KCAL PER PORTION
5 g protein, 11 g fett, 47 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top