Ugnsstekt lax med mango chutney

Du behöver 4 st laxfilé à 125 g, frysta och tinade 1 dl mango chutney sesamfrön att strö över 4 prt äggnudlar 1 pkt sockerärter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé à 125 g, frysta och tinade
  • 1 dl mango chutney
  • sesamfrön att strö över
  • 4 prt äggnudlar
  • 1 pkt sockerärter (200 g)
  • 1 st rödlök
  • sesamolja
  • soja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och pensla på mango chutney och strö över sesamfrön. Stek i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

2
Koka under tiden äggnudlar enligt förpackningens anvisning. Tina sockerärterna och skär dem i medelstora bitar, skala rödlöken och skär i klyftor. Fräs lök och sockerärter helt kort i het panna. Blanda ner nudlarna i pannan. Tillsätt några droppar sesamolja och soja efter smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top