Du behöver
- hummus
- 5 dl gröna ärter frysta och tinade
- 1 msk koriander finhackad
- 1 msk salladslök finhackad
- 0.5 msk mynta finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk tahini sesampasta
- salt nymalen svartpeppar
- soppa
- 1 kg blomkålshuvud
- 500 g potatis vältvättad
- 3 msk olivolja till stekning
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander eller persilja
- 2 st burkar kokosmjölk
- 2.5 st kvisttomat
- 1 st burk kikärter sköljda och avrunna
- 1 st påse babyspenat (ca 70 g)
- salt nymalen svartpeppar
- bröd gärna naan eller pita
Gör så här
1
Hummus Mixa ärterna grovt i en matberedare monterad med en kniv. Blanda dem med koriander, salladslök och mynta i en skål. Rör ner olivoljan. Smaka av med vitlök, sesampasta, salt och peppar.
2
Soppa Ansa blomkålen. Skär bort den grova stocken i mitten. Skär blomkålen i bitar eller dela den i små buketter.
3
Skala potatisen och skär den i klyftor. Bryn blomkålsbuketterna i hälften av oljan i en gryta cirka
4
3 minuter, ta upp dem på en tallrik.
5
Häll resten av oljan i grytan och bryn potatisklyftorna cirka 3 minuter, tillsätt de torkade kryddorna och fräs cirka 1 minut. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud cirka 10 minuter.
6
Blanda i blomkålsbuketter, tomater skurna i klyftor och kikärter. Koka soppan 5–10 minuter. Blanda i spenaten och koka en minut. Smaka av med salt och peppar.
7
Servera med bröd och grönärtshummus.