Strömmingslåda med kaviar

Du behöver 600 g strömmingsfilé 2 tsk lökpulver 3 dl vispgrädde 2 msk smörgåskaviar 2 msk slottskaviar 2 msk hackad dill 3 msk ströbröd Gör...


8 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 tsk lökpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smörgåskaviar
  • 2 msk slottskaviar
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

Smörj en ugnssäker form. Lägg upp strömmingarna med köttsidan uppåt. Dofta lökpulver över. Rulla samman strömmingarna och lägg dem trångt i formen. Smaksätt grädden med kaviarsorterna och dill. Häll grädden över strömmingarna. Strö slutligen bröd över. Grädda på nedre falsen i 180 grader ungefär 40 minuter. Peta i en av strömmingarna och kolla att den är färdig helt igenom. Låt kallna och servera lådan kall.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top