Vit tryffel

Du behöver 1 dl kakaosmör 1/2 dl kokosolja 2 msk agavesirap 2 tsk ekologiskt vaniljpulver Gör så här 1 1 Hacka kakaosmöret i större bitar,...


10 portioner

Du behöver

  • 1 dl kakaosmör
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Gör så här

1
1 Hacka kakaosmöret i större bitar, smält det i ett vattenbad.

2
2 Tillsätt kokosolja till kakaosmöret och rör runt tills det blandat sig.

3
3 Rör i agavesirap och vaniljpulver.

4
4 Häll upp i iskubsformar och ställ in i kylen. Tryffeln stelnar på cirka två timmar. I frysen går det förstås fortare.


Kommentar:
En variant på chokladtryffel där vaniljpulvret istället ger den härliga smakupplevelsen.

Receptet kommer från boken “Raw delight” av Erica Palmcrantz Aziz och Irmela Lilja, Ica bokförlag 2010.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top