Havrekakor med russin och äpple

Du behöver 5 dl havregryn 1 1/2 dl dadlar 1 dl russin 1 dl mandlar, grovhackade 2–3 äpplen, grovt rivna Gör så här 1 1...


20 portioner

Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 1 1/2 dl dadlar
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandlar, grovhackade
  • 2–3 äpplen, grovt rivna

Gör så här

1
1 Lägg havregryn i matberedare och kör tills de har finfördelats.

2
2 Lägg i dadlar och kör igen tills allt har blandat sig.

3
3 Ta ur smeten och lägg i en skål. Blanda i russin och mandlar.

4
4 Tillsätt äpplen till smeten, blanda gärna med händerna.

5
5 Forma smeten till kakor och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 42 grader i 8–12 timmar. Vänd kakorna efter halva tiden.


Kommentar:
Tips 1: Skölj händerna med kallt vatten mellan varven då du formar kakorna. Degen släpper lättare då.
Tips 2: Ju kortare tid du har kakorna inne desto ”kladdigare” blir de. När du har dem längre tid i ugnen blir de hårdare och kan förvaras under en längre tid.
Tips 3: Ha kakorna i ugnen under natten. Du behöver inte ställa klockan för att vända dem, de blir goda ändå.

Recepten kommer från “Raw delight” av Erica Palmcrantz Aziz och Irmela Lilja, Ica bokförlag 2010.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top