Kyckling med pesto och mixad tomatsås

Du behöver 1 st gul lök finhackad 1 st vitlök hackad 1 msk smör 0.5 dl vitt vin 1 st burk krossade tomater 0.5 tärning...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st vitlök hackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 st burk krossade tomater
  • 0.5 tärning hönsbuljong
  • 50 g smör kallt i bitar
  • salt, svartpeppar
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 0.5 st burk pesto

Gör så här

1
Fräs lökarna blanka i smör. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomater och buljongtärning. Koka på svag värme 7–8 minuter. Mixa såsen slät med mixerstav, mixa sedan in det kalla smöret, salta och peppra.

2
Torka av och bryn kycklingen i smör i stekpanna. Ta upp. Skär en ficka i varje filé, fyll med pesto. Lägg i ugnssäker form och låt dem eftersteka i 175 grader 10–15 minuter. Servera med såsen och bandspagetti.


Kommentar:
Läsarrecept av Karin Ahlm

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top