Ugnsstekt sik

Du behöver 1 st sik ca 500 g 0.25 tsk salt (i buken och ovanpå) 0.5 krm vitpeppar 1 st ägg uppvispat 1 msk ströbröd...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st sik ca 500 g
  • 0.25 tsk salt (i buken och ovanpå)
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 st ägg uppvispat
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk dragon smulad torkad
  • 1 dl vispgrädde salt

Gör så här

1
Smörj ett ugnssäkert fat. Lägg i den saltade och pepprade fisken med buken neråt. Pensla över med ägg och strö på ströbröd. Sätt in fatet på nedre falsen i ugnen i 175 grader. Stek 10 minuter.

2
Häll vin och grädde som blandats med dragon i formen runt om fisken. Stek ytterligare 10 minuter tills fisken är genomstekt. Servera siken med skalkokt mandelpotatis och en råkostsallad på rivna morötter och rivet äpple, eller med svampsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top