Seekh kebab

Du behöver 500 g lammfärs eller nötfärs 1 tsk ingefära färskriven 1 st vitlök klyfta 1 st gul lök 1 msk vetemjöl 2 msk ströbröd...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 tsk ingefära färskriven
  • 1 st vitlök klyfta
  • 1 st gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st ägg
  • 2 msk koriander hackad färsk

Pensling:

50 g smält smör

Garnering:

rödlök
färsk koriander

Gör så här

1
Blanda färsen med alla ingredienser utom ägg och koriander. Låt stå i 30 minuter.

2
Rör i ägg och hackad koriander. Knåda färsen tills den är fast. Forma den till 10-12 “korvar”. Stick en grillpinne genom varje. Pensla med smält smör.

3
Grilla medan du snurrar spetten och penslar med mer smör.

4
Servera med skivad rödlök, tomatklyftor, färsk koriander, raita, ris och bröd.


Kommentar:
Lammfärsbiffar på pakistanskt vis som serveras med en svalkande yoghurtsås (raita), kryddigt ris och spröda, tunna chapatibröd.
Garam masala är en kryddblandning som görs olika från familj till familj i Indien och Pakistan. I den ingår oftast: kardemummafrön, kanelstång, svart spiskummin, kryddnejlikor, svartpepparkorn och muskotnöt. Finns också att köpa färdigblandad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top