Gudruns marinerade kycklingfilé

Du behöver 4 st kycklingfiléer smör till stekning salt och peppar Marinad: 0.5 dl olivolja 0.5 dl balsamvinäger 0.5 dl flytande honung 1 tsk salt...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Marinad:

0.5 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
0.5 dl flytande honung
1 tsk salt helst gourmetsalt
1 krm svartpeppar mellanmalen
1.5 st pressade vitlöksklyftor
timjankvistar färska

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i smör 15-20 minuter. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär de nystekta, varma kycklingfiléerna i lite drygt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat. Skeda över marinaden så att alla skivor blir marinerade. Eller lägg de varma nystekta kycklingfiléerna i en trång form eller plastpåse. Häll över marinaden. Vänd påsen några gånger.


Kommentar:
Det här är ett recept som är gott att bjuda på när det är midsommarkalas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top