Läsar-recept

Fläskfilé med saffranspasta och örtparmesan

Du behöver 500 g fläskfilé 2.5 msk japansk soja 2 msk olivolja 0.5 st persilja knippa 0.5 st gräslök knippa 0.5 kruka basilika 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2.5 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st persilja knippa
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 dl parmesanost färskriven
  • 2 st morötter stora
  • 1 st squash
  • 1 st purjolök liten
  • 280 g tagliatelle
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 pkt saffran

Gör så här

1
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla bitarna rikligt med soja runt om och lägg upp på ett fat. När alla bitarna är penslade ringla över olivolja och låt stå. Finhacka örterna och lägg i en skål. Skala och pressa över vitlöken.

2
Tillsätt parmesanosten. Skala och strimla morötterna. Skölj och strimla squashen. Skölj, ansa och strimla purjolöken.

3
Koka pastan enligt paketets anvisning i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. När 3-4 mintuer återstår av koktiden läggs de strimlade grönsakerna i och får koka med pastan. Häll pastan när den är klar i ett durkslag och låt vattnet rinna av.

4
Stek fläskfilén i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och vitpeppar.

5
Hetta upp olivolja i en wokpanna eller liknande. Tillsätt saffran. Vänd ner pastan blandad med de strimlade grönsakerna.

6
Lägg upp pastan på ett stort ugnssäkert fat och lägg fläskfilébitarna ovanpå. Strö över ett tunt lager örtparmesanen och ställ allt i ugnen i 225 grader ca 10 min.

7
Servera med ett gott glas rött vin och resterande örtparmesan i en skål bredvid.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top